S vareškou - Kukuričný kolač - na slano

Autor: gladys tapia | 11.4.2013 o 10:06 | (upravené 11.4.2013 o 12:10) Karma článku: 7,25 | Prečítané:  358x

Dnes je krasne slnecne rano. Adamko je uz v jasliach. Metro je plne ludi, hlava na hlave. Ja zacinam byt nervna. No vsak nieco mi v kutiku duse hovori, klidek, mysli pozitivne, ved je jar. A tak na zachranu mojej dobrej nalady som si spomenula na Chilsky kukuricny kolac a na moju rodinu tam daleko a ludi ktorych mam rada a uz davno nevidim. Od vtedy co mi prisiel na um sa mi zbiehaju slinky. Usmievam sa so slinkami v ustach a mam ovela lepsiu naladu. Ten stisk v metre mi ostal byt ukradnuty. Dnes sa s vami podelim o ten super recept na Kukuricny kolac.

pastel

Suroviny:

-         5 velkych cibul, nakrajane na kocky

-         3 kg mleteho masa (hovadzie)

-         hrst hrozienok (vopred napucanych)

-         5 vajec na tvrdo

-         9 velkych kukuric - ak je mimo sezonu nebojte, daju pouzit konzervy alebo mrazena kukurica

-         Bazalka (liskty, ak nemate nevadi)

-         Olivy

-         1 masla (margarin)

 

Priprava:

Maso (V Chile tuto zmas volame "pino"): Na oleji orestovat 3 cibule s mletym masom, pridat sol, kmin, cesnak, peper a hrozienka podla chuti.

Kukuricna zmes: Vycistit kukuricu a odzrnit (oddelit zltu cast od jadra). Ak mate kukuricu mrazenu alebo z konzervy tak cistit netreba.

Kukurica sa rozmixuje s listkami bazalky tak, aby vzniklo jemne pyre.

V hlbokom hrnci presmahnut ostatok cibule v troske masla (taku minutku) a pridat kukuricne pyre, ostatok masla, sol a cukor podla chuti (niektora kukurica je sladka sama o sebe a niektorej treba trosku dopomoct). Ak ale mate radi slane, tak cukor ani netreba. Varit a miesat az kym sa zmes nesfarbi do tmavo zltej farby a nema taku tuhsiu konzistenciu.

Do hlinenych nadob, porcelanovych teplovzornych misiek alebo hlbokeho pekaca, dat pripravene maso ("pino").  Pridat nakrajane vajcia na tvrdo, olivy a zakryt kukuricnou zmesou. Vrch posypat troskou cukru a nechat popiect v rure az kym vrch trosku nezhnedne (pozor, nepripalit!).

 

Podavat teple, s racinovym salatom, alebo s pebre (recept na pebre najdete na mojom blogu)!!!!

Vychutnavat so zatvorenymi ocami, najlepsie v spolocnosti rodiny a priatelov.

 

Buen provecho a dobru chut!

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Prvá banka prelomila tabu a zvýšila úroky na hypotékach

Zvyšovanie úrokov vraj nesúvisí so zmenami, ktoré pripravuje Národná banka.

DOMOV

Pavlis sa v novej funkcii teší luxusnému autu i debetnej karte

Exminister hospodárstva šéfuje Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo.


Už ste čítali?