S vareškou - Kukuričný kolač - na slano

Autor: gladys tapia | 11.4.2013 o 10:06 | (upravené 11.4.2013 o 12:10) Karma článku: 7,25 | Prečítané:  372x

Dnes je krasne slnecne rano. Adamko je uz v jasliach. Metro je plne ludi, hlava na hlave. Ja zacinam byt nervna. No vsak nieco mi v kutiku duse hovori, klidek, mysli pozitivne, ved je jar. A tak na zachranu mojej dobrej nalady som si spomenula na Chilsky kukuricny kolac a na moju rodinu tam daleko a ludi ktorych mam rada a uz davno nevidim. Od vtedy co mi prisiel na um sa mi zbiehaju slinky. Usmievam sa so slinkami v ustach a mam ovela lepsiu naladu. Ten stisk v metre mi ostal byt ukradnuty. Dnes sa s vami podelim o ten super recept na Kukuricny kolac.

pastel

Suroviny:

-         5 velkych cibul, nakrajane na kocky

-         3 kg mleteho masa (hovadzie)

-         hrst hrozienok (vopred napucanych)

-         5 vajec na tvrdo

-         9 velkych kukuric - ak je mimo sezonu nebojte, daju pouzit konzervy alebo mrazena kukurica

-         Bazalka (liskty, ak nemate nevadi)

-         Olivy

-         1 masla (margarin)

 

Priprava:

Maso (V Chile tuto zmas volame "pino"): Na oleji orestovat 3 cibule s mletym masom, pridat sol, kmin, cesnak, peper a hrozienka podla chuti.

Kukuricna zmes: Vycistit kukuricu a odzrnit (oddelit zltu cast od jadra). Ak mate kukuricu mrazenu alebo z konzervy tak cistit netreba.

Kukurica sa rozmixuje s listkami bazalky tak, aby vzniklo jemne pyre.

V hlbokom hrnci presmahnut ostatok cibule v troske masla (taku minutku) a pridat kukuricne pyre, ostatok masla, sol a cukor podla chuti (niektora kukurica je sladka sama o sebe a niektorej treba trosku dopomoct). Ak ale mate radi slane, tak cukor ani netreba. Varit a miesat az kym sa zmes nesfarbi do tmavo zltej farby a nema taku tuhsiu konzistenciu.

Do hlinenych nadob, porcelanovych teplovzornych misiek alebo hlbokeho pekaca, dat pripravene maso ("pino").  Pridat nakrajane vajcia na tvrdo, olivy a zakryt kukuricnou zmesou. Vrch posypat troskou cukru a nechat popiect v rure az kym vrch trosku nezhnedne (pozor, nepripalit!).

 

Podavat teple, s racinovym salatom, alebo s pebre (recept na pebre najdete na mojom blogu)!!!!

Vychutnavat so zatvorenymi ocami, najlepsie v spolocnosti rodiny a priatelov.

 

Buen provecho a dobru chut!

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Křetínský: Desím sa, aby napätie v koalícii neohrozilo Slovensko

Prevážil podľa mňa konsenzus, že problematika je natoľko zložitá, že politická reprezentácia nie je schopná objektívne vyhodnotiť, čo by sa jednotlivým klientom stalo.

PLUS

Nespávajú, aby mohli prekladať titulky. Zadarmo a za pár hodín

I love you, povie filmová postava a v titulkoch sa objaví: Ja láska vy.

DOMOV

Bývalý minister práce Mihál odchádza z SaS, pre postoje Sulíka

Mihál nesúhlasí s postojmi Sulíka.


Už ste čítali?